Tokyo merkezli Sony, mali yıl sonunda net satış gelirinin 12,71 trilyon yen olmasını bekliyor; bu miktar, daha önceki 11,26 trilyon yen tahmininin 1,45 trilyon yen üzerinde. Sony’nin Eylül çeyreği kârı da önemli bir artış göstererek analist tahminlerini geride bıraktı.
Sony Group Corp., müzik ve PlayStation oyun satışlarında yaşanan artışla birlikte, yıllık gelir beklentisini 11,26 trilyon yenden 12,71 trilyon yene yükseltti. Şirketin faaliyet kârı da, analistlerin ortalama beklentisi olan 335,3 milyar yeni aşarak %73 artışla 455,08 milyar yene ulaştı.
Sony, PlayStation segmentine olan bağımlılığını azaltma yönünde çalışmalar yapsa da, oyun bölümü beklentileri aşarak 3,8 milyon PlayStation 5 birimi satışına ulaştı. Özellikle Astro Bot ve Game Science Interactive’in Black Myth: Wukong gibi oyunlarının başarısı, daha büyük bütçeli Concord gibi bazı projelerdeki performans düşüşünü telafi ederek kazançları destekledi.
Bloomberg Intelligence’dan Masahiro Wakasugi, Wukong gibi hit oyunların yanı sıra, oyun sektörünün Kuzey Amerika’daki görüntü sensörü talebindeki düşüşü dengeleyebileceğini ve müzik sektöründe büyümenin devam edebileceğini belirtti.
Dünyanın en büyük müzik hak sahiplerinden biri olan Sony, Spotify gibi dijital yayın platformlarının artan popülaritesinden yarar sağlıyor. ABD borsalarında işlem gören Spotify hisseleri, sürdürülebilir büyüme beklentisiyle bu yıl iki katından fazla değerlendi. Sony’nin müzik bölümü ayrıca akıllı telefon oyunları ve anime yayıncılığı alanlarında da genişlemekte ve bu alanlar, Japonya dışındaki pazarlarda popülarite kazanıyor.
Eğlence grubu, yıl sonu alışveriş sezonunda yeni PlayStation 5 Pro modelini piyasaya sürdü. Gelecek yıl ise Capcom’un Monster Hunter Wilds ve Rockstar Games’in Grand Theft Auto VI gibi büyük oyunları piyasaya sürmeyi planlıyor. Ancak Sony’nin kârlılığı, oyun portföyünün rakip cihazlarda, PC’lerde ve mobil platformlarda da oynanabilir hale gelmesiyle baskı altında kalmaya devam ediyor.